Hola a tots! A partir d'avui iniciem Bloqueig i Continuació, un espai a la web on volem posar el focus en diferents aspectes del club. Avui per començar tenim el plaer de presentar-vos, pels que no els conegueu encara, a en Nico Rubio i en Sergi Padruno. Son entrenadors i jugadors del club aquesta temporada que just comença. A més, son els encarregats de dur a terme la tecnificació del club cada dilluns. Els entrenaments de tecnificació, son aquells en els quals els nens treballen, tots els aspectes de la técnica individual, (tir, bot, etc).

IMG 1753

Per conèixer mes a prop qui son, hem xerrat una estona amb ells:

Per què vau escollir fer les tecnificacions?

Padru - El què més em tira és el fet de poder ajudar a millorar a tants nens i nenes que tenen aquesta  il•lusió i ganes d’aprendre. En el nostre cas, la motivació ens ve de veure com les jugadores i jugadors milloren cada dia i executen millor els exercicis que el dia anterior. És per això que posem tantes ganes i volem seguir duent a terme aquests entrenaments. 

Nico - En el meu cas perquè és una oportunitat d'ensenyar a les noves generacions tot el que he pogut anar aprenent durant la meva trajectòria al Montpa. A més a més, poder dedicar un entreno sencer a treballar aspectes més específics del bàsquet et dona un gran ventall d'imaginació als exercicis. IMG 1750

Entenem doncs que els entrenaments varien una mica respecte als que es poden fer durant la resta de la setmana, quina manera de treballar utilitzeu a les tecnificacions?

N - Acostumo a començar amb exercicis moguts i amb pilota per tots/es per així activar-nos a la vegada que estem en contacte amb la pilota. Desprès treballem i millorem finalitzacions i seguidament passem a la part principal de la sessió que va canviant depenent de la programació. I per norma general acabem sempre amb treball de mecànica de tir. 

P - Les tecnificacions són entrenaments molt específics sobre algun aspecte del joc. Quan penso en el tipus d’entrenament i els exercicis que duré a terme primer analitzo quins són els errors més habituals, i després rumiem exercicis per minimitzar aquests errors i anem pujant el grau de dificultat. 

Parlàvem que les tecnificacions no són iguals que un entrenament habitual, però realment què diferencia la tecnificació ?

P - Segurament en un entrenament normal no corregim tant als nostres jugadors o jugadores per no baixar el ritme del entreno. En aquests entrenaments corregim individualment a cada jugador i intentem posar exercicis que els ajudi a executar qualsevol aspecte de la manera més òptima. 

N -Doncs la possibilitat de poder treballar aspectes més concrets de la tècnica individual i de poder fer un seguiment més individualitzat. A un entreno normal no pots estar tanta estona treballant tècnica individual ni estar tant pel jugador/a. 

IMG 1751En que ajuda als nens i nenes, la tecnificació?

N - En la seva progressió com a jugador/a de bàsquet. A les tecnificacions donem eines per evolucionar sobretot en l'1vs1, essencial en el bàsquet modern i en l'estil de joc dels equips del club. Volem jugadors/es capaços de generar en el moment que tenen la pilota a les mans.

P - Com el Nico diu ajuda a millorar en molts àmbits, des d’aspectes tècnics fins a la coordinació del cos i moviments o la presa de decisions. 

Creieu doncs que els vostres entrenaments, son una part important de l’evolució del nen?

N - Evidentment, cal seguir treballant també als entrenos de la setmana, però nosaltres els hi donem les pautes i bases per començar. A partir d'aquí les ganes de millorar dels jugadors/es són essencials.

P - Si que ho són. A mesura que van aprenent i van posant en pràctica tot el que els anem ensenyant, va augmentant la seva motivació i creixen les ganes d’aprendre. 

Quan corregim algun gest tècnic i veuen que amb les nostres correccions executen millor el gest, ells mateixos ho segueixen provant i ho introdueixen en l’1x1. Això és el que volem. 

Ja per acabar, teniu algun consell per als jugadors?

P - Jo els hi donaria un consell: al llarg de la vostra vida us equivocareu en molts aspectes, alguns cops per culpa vostra i d’altres no, és normal, però no sempre tindreu algú perquè us corregeixi. Per tant, aprofiteu, escolteu i interioritzeu tot el que algú que té més coneixements sobre algun aspecte us pugui dir, ja que això us pot fer millorar esportiva, professional i personalment.

N - Que aprofitin aquestes sessions, tot i que de vegades puguin ser més denses, són bàsiques en el desenvolupament com a jugador/a i han de pensar que poc a poc ho notaran. L'esforç i les ganes són primordial per millorar i evolucionar.