Hola aficionats i aficionades, ja tornem a ser aquí!! Aquest cop, hem xerrat una estona amb la Julia i la Naiara, dos jugadores del Mini femení Blau que aquest any han entrat al PDP. Per aquell que no ho sapiga, el PDP (Programa de Detecció i Perfeccionament) és un programa tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol, destinat als nens i nenes de categoria Minibàsquet (1r i 2n any), que compta amb 36 centres a tot Catalunya, que es duu a terme durant tot l'any, que realitza tres trobades en tota la temporada i que conclou amb la realització d'un campus d'estiu exclusiu per a tots els jugadors i jugadores del programa.

A continuació us deixem el que ens expliquen:

pdp-Que feu als entrenaments del PDP?

Julia: “Fem molts exercicis de canvis.Per exemple, amb un globus fem canvis donant-li cops, abans de que el globus toqui terra, hem d’aconseguir fer el canvi i tornar a golpejar-lo per seguir l’exercici.”
Naiara: “També treball en grup, com el mateix exercici, pero amb tots els globus de tothom. Es més difícil, golpejo el meu globus, canvio de mà i torno a golpejar un altre globus d’una companya.”
Julia/Naiara: “També treballem passar i tallar, una mica de colocació, i moviment amb i sense pilota.”

-Feu partits o algun torneig?

Julia/Naiara: “Fem 3 tornejos a l'any, el primer any tots de 3x3, el segon any ja són de 5x5. El primer torneig va ser el dia després de la festa del montpa.”

-Noteu diferencia amb els entrenaments que heu fet fins ara?

Julia/Naiara: “Mes continguts com per exemple, cada canvi de mà el fem de moltes maneres. Però en general, treballem molt més el que ja sabem.”

-Per què el bàsquet i no un altre esport?

Naiara: “Vaig començar als 4 anys, venia al poli a vegades a veure basquet, i a part jugava al cole. Ho faig perquè m’agrada, vull saber més i aprendre tot el que pugui. I el que mes m’agrada és atacar i animar.”
Julia: “Vaig començar als 6 anys, abans feia tennis i no magradava el joc individual, i a l'haver aquí bàsquet em vaig apuntar. La meva familia jugava o ha jugat al nostre club. M’agrada fer cistelles i sobretot m’agrada veure partits.”

-Teniu pensat anar al PDP mentre pogueu? Per què?unnamed

Naiara/Julia: “Sí, perquè és una oportunitat que no té tothom. Per conèixer gent nova, i jugadores contra les que has competit, però sobretot, perquè ens agrada el basquet!”

-Com i quan són les vostres sessions?

Naiara/Julia: “Son sessions d’1,30h els dijous. Som un grup de 20 amb un entrenador que no varía en els 2 anys de PDP. Fem sessions treballant un objectiu molt concret. Per escalfar fem jocs (exemple: pilla pilla, fugint o pillant amb passes petites o grans). Alguna dias fem tècnica més individual, altres dies tàctica mes colectiva.”

-Objectius personals durant aquests anys de PDP?

Julia: “Després del PDP ve la selecció Catalana, i seguidament l’espanyola, m'agradaria aconseguir ser una jugadora seleccionada per entrenar, i si pot ser jugar.”
Naiara: “Arribar a ser una jugadora seleccionada per la selecció catalana o espanyola, com la Júlia.”

-Que us agradaria millorar o aprendre durant aquests dos anys?

Naiara: “Millorar en general, però sobretot aprendre quan utilitzar els canvis de mà en un partit.”
Julia: “Millorar sobretot el meu tir, tant encert com mecànica.”